Rubrik..? Vad är det..??


Vaknade imorse med ett självsäket flin på läpparna, äntligen så skulle musen som spökat runt i vårat personalrum ligga död i fällan! Samma mus som sprang över Wille när han åt sin lunch och samma jävla mus som ätit ur vårat skafferi skulle nu vara utrotad och eliminerad. Väl på jobbet så gick jag, spänd av förväntan, raka vägen in till fällan, men döm av min förvåning när fällan står där, tom! Mushelvetet har helt totalt ignorerat mitt försök att ta livet att den trots att jag la på min allra finaste köttbit för att försäkra mig om att inte misslyckas.
Vilket nederlag!! Så nu har jag startat "Operation; Döda Musen", köpt krigsmålning, byggt skyddsvallar och enligt mina beräkningar och väl genomförda kalkyleringar så ska fanskapet vara död innan Fredag. Fortsättning följer...

Annars har jag inte gjort så mycket idag, tycker väldigt synd om Sofia då de troligtvis blir tvungna till att avliva deras katt, en katt som förövrigt varit med familjen i 19 år och har då bokstavligen vuxit upp med henne. Det är så fruktansvärt jobbigt att behöva ta bort ett djur, har behövt göra det ett par gånger och det är lika jobbigt varje gång.


Nej nu ska jag plinka lite på min gitarr, men jag återkommer! :)
Låten jag förövrigt har valt att ge mig på är:
http://www.youtube.com/watch?v=uNF2cbW37mo
Grym text!





"....Älska som om du skulle dö idag"

Musfällor och beslutångest.


Ännu en arbetsdag är slut. Vi upptäckte att vi har haft en mus i vårat skafferi på jobbet och jag tog genast åt mig uppgiften att införskaffa en effektiv musfälla, men OJ vad många olika sorter det finns! Jag menar, sist jag behövde en musfälla så fanns det antingen den traditionella buren som inte skadar musen eller fällan som slår igen över nacken, så ville man rädda musen valde man den förstnämnda men ville man ha ihjäl rackaren så vald man den andra. Piece of cake. Men nu, nu måste man även bestämma på vilket sätt musen ska dö på,  vill man att huvudet ska kapas så väljer man giljotinen men vill man istället att musen ska färdas till mushimlen genom drunkning så finns det alternativet med. Till råga på detta så pryddes kartongen till den flashiga fällan (det var en design på fällan med, oh ja! Ingen vanlig krafs här inte!) av en leende mus som gjorde tummen upp. Okej, rätta mig om jag har fel men jag tycker faktiskt att ironin har nått sin kulmen. Jag menar, en leende mus som gör tummen upp åt en musfälla..?? Vad blir nästa steg? Du står med tummen upp i vädret och ett leende som sträcker sig från öra till öra medan ditt hus brinner ner i bakgrunden, under dig så står texten "En brandvarnare skulle ha räddat detta hus"


Annars så har dagen varit lugn, kom hem vid 14-tiden och har ingenting inplanerat förren ikväll då det är Innebandyträning på schemat, ska blir riktigt skoj :)



Ps: Efter mycket om och men så valde jag fällan som knäcker nacken, helt enkelt för att den var billigast.

Recept på något väldigt gott!


Klockan börjar närma sig 17-strecket och jag ska då åka iväg och handla mat. Idag har jag tänkt att bjuda min sambo samt min vapendragare på Fläskkotletter i ugn med pressad potatis. För er som vågar pröva något nytt så kommer receptet:

2 tsk Samba Oelek
2 dl Creme Fraiche
2 dl Grädde
1/4 soya
3-4 fläskkotletter

Salta och peppra kotletterna, lägg dom råa ner i en ugnsfast form och häll över resterande ingredienser (som vispats ihop innan) Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader, vänta 1 timme, ät sedan tillsammans med t.ex. pressad potatis! (Vill man, som jag, ha mycket sås så dubblar man bara sås ingredienserna)

OBSERVERA: Denna maträtt innehåller mer än ½ gram fett och bör således ej intas av Hollywoodstjärnor eller andra som tror att lite fett orsakar en rejäl viktuppgång, jag rekommenderar då istället löv alt. bark.




..."You don't need a gun to blow my mind"


Godmorgon Världen..!


Godmorgon på er alla tjuvläsare!
Har haft en konstig natt, drömt ganska mycket om vad det kan vara för fel på mig. Det positiva var väl att läkaren var med i min dröm och hon såg lika bra ut i den som hon gjorde igår.. haha. Nej men på riktigt, jag är ledig från jobbet idag och tur är väl det, känner mig inte alls motiverad utan ligger mest här och väntar på att jag ska få en ny attack.  (attack är ett väldigt felvalt ord men jag finner inget bättre) Ganska tragiskt kan tyckas men det är så obehagligt att jag vill vara beredd på den, men hittills har jag känt noll och då har jag ändå varit uppe och gått runt i lägenheten.. :)

Men iallafall, om vi ska prata om något annat. Jag hittade en väldigt rolig hemsida som jag vill visa er! :

image2


Haha, sådana här saker roar en annars så förvirrad hjärna kungligt! :D

Danderyd Sjukhus here i come!


Väldigt konstig dag idag, det började redan igår kväll med symptom som att hjärtat "hoppar över ett slag/slår dubbelslag" följt av känslan av att man inte får luft. Fruktansvärt otrevligt! Vaknade imorse och det tog inte många minuter innan jag kände samma sak, gång på gång. Det slutade med att jag fick åka till akuten på Danderyd och där ska ni veta, där blev det EKG, blodtrycksmätning med 3 olika apparater samt diverse andra påfund. Var nog där i 6 timmar allt som allt, men de hittade ingenting. Som min läkare då sa (förövrigt väldigt söt, så mycket hängde jag med) att eftersom du mår bra mellan "attackerna" så kan det vara svårt att se någonting då jag naturligtvis kände mig frisk som en nötkärna under samtliga testmoment. Men skulle det fortsätta så ska det lägga in mig på en 3-dagars observation, där de mäter hjärtat dygnet runt.

Tjoho...
TUR att det inte var matchdag idag förresten, det hade varit riktigt surt!


Nu ska jag iallafall äta mat, köket serverar wok.



Ta hand om er!

Top 10 Homer citat

 
Simpsons spelar i en liga för sig!



 

* Operator! Give me the number for 911!


* Maybe, just once, someone will call me 'Sir' without adding, 'You're making a scene.'


* Kill my boss? Do I dare live out the American dream?

* [Looking at a globe map...country being Uruguay]
   Hee hee! Look at this country! 'You-are-gay.'

* That's it! You people have stood in my way long enough. I'm going to clown college

* 'To Start Press Any Key'. Where's the ANY key?

* I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!

* Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them

* (Upon finding out he's been admitted to college): (Singing) I am so smart! I am so smart! S-M-R-T! S-M-R-T! I mean, S-M-A-R-T!

* Marge, it takes two to lie. One to lie and one to listen.

Weird kväll


Konstig dag har det varit idag, jag var jättetrött och seg när jag vaknade och det mesta är detsamma nu när kvällen åter är här igen, varför blir jag inte pigg? Skulle egentligen följt med till Janni och festat men jag kände att jag inte pallade, inte heller orkade jag åka till Kista och se på film och umgås med trevligt folk, hmm...folkskygg är kanske ordet jag söker?? Nej men kan jag inte vara på topp så kan jag lika gärna vara hemma bakom nerdragna persienner, det blir bäst så för alla parter ;)


Musiken är en stor del av mitt liv, vare sig jag lyssnar på det eller utövar det själv. Här är mina tips för stunden;
* Lars Winnerbäck -  Om du lämnar mig nu 
"Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu"

*Lars Winnerbäck - Du gamla fria nord
 "Varför inte stänga av solen fort, för vi lever inte tillräckligt länge för att rätta till allting dom gjort, mot dig"



EDIT: Jag tog mig i kragen och tänkte åka till Kista i alla fall, kände mig stolt över mig själv som tog tag i kvällen, tills jag startar bilen och den börjar varna för lågt ringtryck i däcken. S.U.C.K! Jag pallade inte utan stängde av och gick tillbaka till mina nerdragna persienner.


Time-Out


Herrejävlar. Tiden bara springer förbi, ibland vill jag bara stanna upp för att hämta andan, som när man begär Time-out för att samla sig lite och planera nästa drag. Vart är min Time-Out?? Fyller 24 i år, det är ju fan helt sjukt!  Ibland vill jag bara spola tillbaka tiden, till när vet jag inte riktigt, men bara bakåt. Kanske till Gymnasiet: tillbaka till Hanna, Samantha, Annika, Anna, Anna och Hanna. Fy fan vad roligt vi hade, vi lovade att hålla kontakten. Men tiden tar ut sin rätt. Hanna, det vi hade var verkligen konstigt, vad var vi, egentligen..?? Vissa saker är det inte meningen att man ska få veta svaret på.

Eller ska jag spola tiden ännu längre, bak till när jag var väldigt väldigt liten? När farfar smugglade in glass till oss mitt i natten trots att vi absolut inte fick, eller när tomten kom igenom skogen och mormor stod i sin traditionella sverigedräkt och vinkade in honom (som om hon ville försäkra sig om att han skulle hitta, trots att vi alla visste att det var min pappa som klätt ut sig, konsten att hålla masken kallas det)  

Missförstå mig inte, jag älskar mitt liv som jag lever nu, jag är otroligt bortskämd med fördelar trots att det alltid kommer att finnas motgångar, det gäller bara att minimera dessa.

Men ändå, en paus ibland vore inte helt fel, en liten sandlåda med blå spade och blå hink, DET hade varit min time-out det.


..."Och du bränner dig fast på min näthinna"

Mitt allra första blogginlägg


Mitt första blogginlägg, någonsin. Som när ditt barn reser sig upp och går för första gången, eller känslan av att man vänder blad för att skriva på nästa kapitel. Från och med idag är jag en bloggare. Smaka på ordet, EN bloggare, jag blir alldeles matt av blotta tanken, det här ni, det här är början på något stort...



Om ni inte uppfattade det ovanstående som ironi så bör ni inte läsa min blogg i fortsättningen då det mesta av mina tankar består av osammanhängande frågetecken och allmänna ironiska inslag. Det är för er skull jag varnar er, glöm inte det.

Vem jag är då? Therese heter jag nog, jag är inte särskilt lång och har inga speciella talanger som skulle kunna få mig i tv. Jag har ett sjuhelsikes humör som pappan i familjen har gett mig men jag är snäll mot dom som förtjänar det. Jag är en hejare på att stanna uppe på kvällen men jag är omöjlig att få upp på morgonen. Jag skrattar när jag tycker något är roligt men håller käften när jag anser att det behövs. Jag klagar på att jag är vänsterhänt när jag egentligen tycker att det är lite tufft. Jag tar gärna flera glas samtidigt men jag orkar aldrig någonsin diska. Jag småhandlar på ICA varje dag men undrar ändå i slutet av månaden vart pengarna tagit vägen.

Sist men inte minst;  Jag har blivit så sårad att det brände hål i själen, så jag förlåter aldrig mera lögner. De människor som bränt mig kommer aldrig mer igen, så var rädd om mig ni som fortfarande har chansen.


Therese
27/10


RSS 2.0